tiistai 15. lokakuuta 2013

Nappivalinta

Viime viikolla näin ensimmäisen hääpainajaiseni, jonka pääosassa oli vielä ulkomailta matkalla oleva häämekkoni. Unessa mekko oli täysi katastrofi: siinä oli pitkät hihat, se ei istunut mistään ja näytin se päälläni aivan järkyttävältä.
Unen jälkeisenä aamuna saapui viesti, jossa ilmoitettiin tullattavan paketin olevan matkalla. Tiesin heti, että kyseessä oli mekkoni. Pelästyin tietysti myös samantien, että unessani olisi jotakin perää ja mekko todentotta olisi kamala. Piinaava jännitys alkoi.

Tänään kotona syyslomaansa viettävä Tuomas ilmoitti minulle mekon saapumisesta kuvaviestillä työpäiväni aikana, ja arvatkaapa vain oliko hankalaa keskittyä loppupäivän ajan työntekoon, saati sitten illalla kolmen tunnin kuorotreeneihin...

Kotiin saapuessani sulkeuduin hetimiten paketin ja saksien kanssa makuuhuoneeseen, ja kielsin Tuomasta tulemasta sinne. Paketti oli selvästikin ilmatiivis, eli huikean pieni mekon koon tiedostaen, mutta painoi kuin synti. Avasin paketin varovasti. Sydän jyskytti. Kädet tärisi.
PUFF. Mekko pullahti ulos paketista.

Rupesin hihittää hallitsemattomasti, koska siinä se mekko nyt todella oli. Minun unelmieni mekko ja juuri niin kauniina kuin olin sen kuvitellutkin. Itseasiassa, vielä kauniimpana!

Pitemmittä puheitta, saanen esitellä: tässä se nyt on!



En olisi saanut mekosta itse otettua parempia  kuvia, joten tässä myyjän nettisivujen kuvat mallinuken päällä.
Eniten pelotti, ettei mekko olisi yhtä muhkea ja runsas kuin kuvassa näkyy. Turhaan kuitenkin pelkäsin, sillä mekko on todella juuri niin valtava kuin miltä se kuvassa näyttääkin! Värit ovat tismalleen oikean sävyiset, kirjailut täysin niin kuin pitääkin ja mikä tärkeintä: mekko on tosiaankin juuri minun mittojeni mukaan valmistettu.
Kokeilin mekkoa jo nyt päälleni, mutta kauhean hyvin se ei ilman apukäsiä selän nyöritysten vuoksi onnistunut. Pienillä kevätjuhlaliikkeillä sain kyllä selvyyden siihen, että mekko on minulle täydellinen.

Ostopaikka näkyykin mukavasti kuvien vesileimassa, eli dhgate.com -nettisivusto. Mekko valmistettiin ja lähetettiin Kiinasta. Maksu suoritettiin sivuston turvatulla maksujärjestelmällä, eli suoraa rahanvaihtoa minun ja myyjän välillä ei tapahtunut. Tilauksesta sai tarkat tilausvahvistukset ja maksukuitit sähköpostiin. Mekon valmistukseen ja saapumiseen meni kaiken kaikkiaan 15 päivää.
Mekon hinta jäi tulliveroineen päivineen alle kahdensadan euron, enkä todellakaan olisi löytänyt ainoastakaan Suomen kaupasta yhtä hienoa mekkoa tuohon hintaan - ja vieläpä mittatilaustyönä tehtynä!

Tämän tyytyväisempi ja onnellisempi en voisi valinnastani olla. Alusta alkaen minulle oli täysin selvää, että minun häämekkoni ei tule olemaan valkoinen, eikä tavanomainen. Halusin persoonani ja minun silmääni miellyttävän värimaailman näkyvän siinä.

Nyt se on juuri sellainen: kaunein mekko ikinä, nappivalinta.


1 kommentti:

  1. Nyt on pakko kommentoida.
    Aivan törkeän hieno mekko!
    Kiitos vinkistä, taidan mennä katsomaan, jos minäkin löytäisin sen unelmieni hääpuvun juuri tuolta.

    VastaaPoista